De nieuwe BMW F 850 GS Adventure

De wereld vol avontuur

Het onbekende, dat trekt je: je spullen pakken, de deur uit, op pad. En het liefst een flink eind! En niet alleen over de gebaande paden. Met de BMW F 850 GS Adventure verover je nieuw terrein, sta je open voor nieuwe avonturen, voor de tocht - het maakt niet uit waarheen. Deze reisenduro is bedoeld voor de echte avonturiers. Voor mensen voor wie geen doel te ver en geen route te afgelegen is. Beleef de wereld met een nieuwe metgezel: een die zowel betrouwbaar als robuust is en zoveel kracht heeft dat hij jouw nieuwsgierigheid kan bijbenen: de nieuwe F 850 GS Adventure.

 

De wereldspeler onder de globetrotters.

Met de F 850 GS Adventure wil je de wijde wereld in trekken, op zoek naar uitdaging, want de hele wereld is zijn thuis en dat is aan alles te merken. Met deze motorfiets, waarvoor geen terrein te zwaar is, trotseer je weer en wind en beleef je de wereld als één groot avontuur met het grootst mogelijke comfort. Dat wordt onder meer mogelijk gemaakt door het grote, in de hoogte verstelbare windscherm, de standaard Comfort buddyseat en de grote 23 liter tank. Voor een ontspannen rit, ook op ruig terrein, is jouw F 850 GSAdventure uitgerust met robuuste accessoires: behalve de standaard motorbeschermbeugels of de praktische roestvrij stalen bagagedrager als voorbereiding voor de aluminium topkoffer zijn ook de zijpanelen het toonbeeld van oer degelijkheid. Allemaal gemaakt om jouw rondreis over de wereld met deze wereldspeler te faciliteren.

De highlights van de F 850 GS Adventure
  • 21 inch voorwiel en kruisspaakwielen
  • Verstelbaar toerwindscherm
  • Comfort buddyseat
  • 23 liter tank
  • Motorbeschermplaat en motorbeschermbeugels
  • LED-koplamp en dynamisch remlicht
  • Omvangrijke bagageruimte
  • Krachtig motorblok
Elk terrein de baas

Wanneer je je steeds weer op onbekend terrein begeeft, heb je een motorfiets nodig waarop je kunt vertrouwen. In elke situatie. Woestijnen of bergen, rivierdalen of hoogvlakten, deze Enduro laat op de meest uiteenlopende plekken zien dat hij de situatie de baas is. Al vanuit de fabriek is hij uitgerust met wat hem voorbestemt voor lange tochten en offroad toepassingen: het frame, dat als schaal is aangebracht, zorgt dankzij een verhoogde stijfheid voor meer rijstabiliteit en een verbeterde nauwkeurigheid. De vering aan de voorkant wordt geregeld door de upside-down voorvork, aan de achterkant door het WAD-veerbeen, op (wegafhankelijke demping). De F 850 GSAdventure biedt aan de voorzijde een veerweg van 230 mm en achter een van 215 mm - voor intensief rijplezier op elke ondergrond. Naast het uitschakelbare ABS kun je via een druk op de knop kiezen uit twee standaard rijmodi, Rain en Road. Met rijmodi Pro komen de rijmodi Dynamic en Enduro er nog eens bij. Deze zorgen voor een passende set-up voor elke rijsituatie en ondergrond. ABS wordt daarmee ABS Pro en ASC wordt DTC (Dynamic Traction Control). Dat de F 850 GS Adventure offroad baas boven baas is laat hij ook zien met zijn grotere 21 inch voorwiel, kruisspaakvelgen voor tubeless banden, Enduro voetsteunen,  motorbeschermbeugels, motorbeschermplaat en praktische handprotectoren.